Ook 2e toernooidag een groot succes

Op 13 maart was het de beurt aan groep 7 en 8.

Aangezien we vorige week de eerste dag van het schoolenvolleybaltoernooi hadden, waren wij van de organisatie deze woensdag nog beter voorbereid op de 120 kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente De Wolden. De begeleiders, familieleden, vrienden en vriendinnen waren allen aanwezig en wij konden stipt om 14.30 uur starten met een welkomswoord. Fijn dat iedereen zo mooi op tijd en aangekleed in de zaal was.

Het toernooi werd geopend door de wethouder van sport, Rudi Hooch Antink. De kinderen luisterden aandachtig naar zijn interactieve welkomspraatje. Daarna deden ze de warming-up waarbij er behalve hard rennen ook goed geluisterd moest worden. Moet je nu springen of juist doorrennen of de andere kant op rennen? Het bleek de beste warming-up om van start te gaan en scherp te blijven.

De wedstrijden duurden 12 minuten, met tussendoor 3 minuten pauze. Het was prachtig om het enthousiasme en inzet van de kinderen te zien. Ook de support van ouders op de tribune, de begeleiders in de zaal die heel enthousiast de 23 teams coachten. Vriendjes en vriendinnetjes die hielpen met ranja inschenken en mandarijnen uitdelen. Het was één grote familie. De sfeer was top! 

De finale was heel spannend en beide winnaars kwamen van CBS De Heidevlinder. Bij groep 8 was de winnaar team ‘De Snappies’ en bij groep 7 won het team ‘De Volleyknallers’. Wij zijn trots op de kinderen die allemaal zo sportief samen gespeeld hebben. Langs deze weg willen wij de (groot)ouders en begeleiders bedanken voor het coachen en alle vriendjes en vriendinnetjes voor het aanmoedigen.

Ook een dikke dankjewel voor alle scheidsrechters en kantine van het Wolderhuus. De beheerder Luuk de Weerd heeft ons goed geholpen bij het organiseren en ter plekke regelen van microfoons etc. De ranja, die werd geschonken in het jeugdhonk kregen de kinderen gratis via zijn sponsor Horeca groothandel Bidfood uit Emmen. Aan het eind van het toernooi kregen alle kinderen heerlijke mandarijnen van de marktkraam Zwerver-Loos AGF. Dit keer waren ze nog lekkerder dan de vorige keer. Elke dinsdag staat Marco met zijn kraam in Zuidwolde op de markt. Het was weer een feest om alle kinderen zo enthousiast en blij te zien. Dat vonden niet alleen wij van de organisatie van VCZ, maar ook gebruikers van het Wolderhuus die ons spontaan complimenteerden met de hele gang van zaken. Alle kinderen kregen vaantjes en een strippenkaart mee om 3x gratis te komen volleyballen.

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden, kom dan een keer gezellig volleyballen bij ons! 

Volgend jaar zal het schoolvolleybaltoernooi  op woensdag 5 en 12 maart plaatsvinden. Wij rekenen weer op jullie allemaal, ook de kinderen die dan op de middelbare zitten; aanmoedigen kan altijd. Bedankt allemaal, want met z’n allen hebben wij dit tot een succes gemaakt!!

De commissie ledenwerving van VCZ

Neem ook een kijkje in ons fotoalbum voor meer foto’s van het toernooi.

Direct naar: